23 aprilie 2011

Masa de Paste



Nu-mi vine sa cred ce repede a trecut timpul, a venit Pastele si se pare ca si vremea buna s-a hotarat sa stea cu noi de acum incolo ! Yeey ! Vreau sa va urez sarbatori fericite alaturi de cei dragi voua , multa caldura in suflet si in casa, bucurie si liniste si bineinteles o masa imbelsugata ! Si daca ati fost cuminti, sunt sigura ca va veni si iepurasul cu ceva frumos, daca nu ceva material, cu siguranta implinirea unei dorinte.


Si ca tot am pomenit de o masa imbelsugata, m-am gandit sa scriu cate ceva despre ceea ce e indicat sa mancam, in ce cantitati, pentru a nu ne trezi cu vreo indigestie (am patit eu de Craciun) sau prea multe kg in plus.  Pentru cele care tin vreo cura de slabire, acum nu este momentul sa faci o pauza si sa dai iama in tot, pentru ca se va alege praful de incercarea ta de a te abtine de la mancat de pana acum. Putem sa mancam ce vrem de Paste, dar e important sa stim cum si cat. Toti avem obiceiul sa depasim limita de oua mancate in aceasta perioada, pentru ca na, zicem ca o data este Pastele dar dupa cele 3 zile de sarbatoare corpul tau iti va multumi daca vei manca moderat.


  • Este indicat sa consumi 2 oua pe zi ,acestea influenteaza negativ afectiuni ale vezicii biliare. Albusul nu contine colesterol, in schimb in galbenus colesterol se gaseste din belsug. Asa ca, daca ai probleme cu colesterolul, mananca doar un galbenus si doua sau trei albusuri
  • Nu oul este responsabil pentru digestia lenta, ci felul in care l-ai preparat. Cu cat supui oul unei pregatirii termice mai indelugate, cu atat va fi mai greu de digerat. Oul fiert moale se digera in intregime dupa o ora-doua, oul fiert tare sau omleta, abia dupa vreo trei ore. Daca este folosit crud, proteinele din albus se asimileaza foarte greu.
  • Trebuie sa mancam de 3 ori pe zi, in cantitati in limita bunului simt, pana te simti satula, de aceea trebuie sa mesteci incet, cand mancam prea repede, senzatia de satietate se trimite mai greu spre creier.
  • Intre mese este indicat sa nu consumam nimic, deoarece aceste 3 mese vor fi si asa mult mai imbelsugate ca intr-o zi obisnuita a saptamanii, si orice grasimi in plus perturbeaza procesul de asimilare si ardere a grasimilor
  • In timpul mesei sa consumam ceaiuri reci, ceai verde, negru sau orice ai la indemana
  • Majoritatea cred ca daca mananca fructe seara este benefic, dar acestea contin multe zaharuri, este indicat sa consumam legume crude, fierte la aburi sau la gratar, care se regasesc pe masa de Pasti sub forma aperitivelor sau garniturilor de la felurile principale.
  • Si bineinteles, sa facem minim 30 de minute de miscare, vremea este frumoasa pentru scurte plimbari, orice exercitiu este binevenit si te va mentine in forma dupa sarbatori.
  • Bineinteles, ar fi de preferat sa bem cu moderatie sau chiar, deloc sucuri si bauturi alcoolice, si sa le inlocuim cu apa si ceaiuri.

Sper sa va fie de folos aceste mici sfaturi. Paste fericit si sa ne auzim dupa cu bine, la cat mai multa bloggareala !




                                                                                                 XoXo



8 comentarii:

Postare mai nouă Postare mai veche
Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...