23 mai 2011

Masajul facial



Am promis in postarea cu masca cu gel ca o sa vorbesc despre masajul fetei, cum se executa corect si ce beneficii are acesta asupra tenului nostru. Despre masaj se spune ca este indicat sa il faci o data cu varsta de 20 de ani pentru a mentine si preveni pierderea elasticitatii pielii. Desi persoanele care au ten mixt sau gras se lupta cu excesul de sebuum, acestea sunt foarte norocoase din punctul de vedere al aparitiei ridurilor in comparatie cu cele care au tenul uscat. Ma numar si eu printre aceste norocoase, fiind posesoarea unui ten mixt. Cu toate acestea, imi place foarte mult masajul fetei pentru ca ma ajuta sa scap de stresul in exces din anumite zile, imi schimba starea in bine si ma ajuta sa am un somn linistit. Fata este predestinata sa se rideze mai repede decat celelalte regiuni ale pielii, datorita pozitiei anatomice particulare, fiind partea cea mai expusa.
La acest lucru se mai adauga si o serie de factori ca : mostenirea genetica, soarele, frigul, caldura, vantul, umiditatea, produsele cosmetice neadecvate, lumina prea puternica sau prea slaba, cititul in conditii necorespunzatoare, curele de slabire, dantura neingrijita, stresul in exces, starea psihica, tulburarile interne, abuzul de tutun si alcool.

Anumiti factori din cei mentionati de mai sus nu ii putem controla, asa ca masajul facial este poate una dintre cele mai eficiente modalitati de a preveni si combate in acelasi timp procesul de imbatranire. Este foarte important ca acesta sa fie realizat cu uleiuri si produse adecvate tipului de ten pe care il aveti.
Masajul poate fi executat fie manual, fie cu diferite aparate de elctrostimulare.


Masajul activeaza circulatia sangvina si limfatica, mentine supletea si elasticitatea pielii, regleaza secretia glandelor sebacee, pastreaza tonusul muscular, ajuta pielea sa absoarba ingredientele active din creme si uleiuri, are un efect major de relaxare asupra psihicului si sistemului nervos.

Important este sa fie realizat in primul rand cu pricepere si delicatete pentru ca muschii fetei si ai gatului sunt foarte delicati.



Obtinem beneficii maxime in efectuarea masajului, daca tinem seama de urmatoarele reguli:

1. Curatarea pielii, pielea sa fie intr-o stare de perfecta curatenie (demachiata in prealabil),
2. Mainile trebuie sa fie perfect curate, iar unghiile taiate cat mai scurt posibil, pentru evitarea zgarieturilor si semnelor.
3. Strangerea parului cat mai lipit de pielea capului, pentru a nu te incomoda.
4. Ungerea fetei cu o crema usoara, pe baza de apa. Daca nu, cu o crema hidratanta pe care o folosesti zilnic.
5. Crema sau uleiul de masaj sa fie de buna calitate si adecvate tipului de ten;
6. Masajul propriu-zis. Durata masajului nu trebuie sa depaseasca 15 minute.
7. Evitarea masarii tenului cu probleme pronuntate ( acnee, eczeme)

Uleiul care ti se potriveste in functie de ten:

  • ulei de migdale, de argan pentru tenul mixt si normal,
  • ulei de jojoba pentru tenul gras
  • ulei de masline pentru tenul uscat


Automasajul, executat zilnic, ajuta la hranirea corecta, previne ridarea, amelioreaza ridurile fine existente. Se face in fiecare seara, dar si dimineata. La tenurile cu sensibilitate vasculara, automasajul se face cu intensitate foarte redusa.

 In perioada de luna in crestere rezultatele vor fi mult mai bune deoarece acum regenerarea si intarirea tesuturilor se face mult mai repede. O data pe saptamina puteti sa va faceti timp pentru un tratament cosmetic complet care sa includa si masajul facial.








Miscarile trebuie sa fie delicate, intensitatea si durata masajului  in raport cu varsta si natura tenului. Aceste miscari trebuie sa fie usoare, de netezire, pielea nu trebuie intinsa sau bruscata in niciun fel.


Tipuri de masaj

Masajul pianotat
Masajul pianotat se foloseste pentru stimularea pielii ridate, miscarile fiind asemanatoare cu cele executate la pian, cu toate degetele. Acesta se executa pe intreaga fata.
Masajul mangaietor
Masajul mangaietor revigoreaza pielea obosita, actioneaza asupra circulatiei sanguine si stimuleaza glandele pielii. Mangaie usor, cu degetele lipite, intregul obraz, fara a intinde prea mult pielea.
Masajul ciupit
Masajul ciupit are rolul de a da luminozitate pielii terne si a stimula circulatia sangelui la nivelul fetei. Miscarile sunt de scurta durata si constau in apucarea pielii intre degetul mare si cel aratator. Aceste miscari trebuiesc executate usor, fara a tumefia pielea.
Masajul framantat
Cu masajul de tip framantat se va realiza o inviorare a tesuturilor, dar si indepartarea excesului de sebum din glandele sebacee. Acest tip de masaj se realizeaza apucand pielea intre degetul mare si celelalte degete, ce stau lipite, si strangand ca si cum ai vrea sa storci un buret.
Masajul frictionat
Masajul frictionat este recomandat in descongestionarea tesuturilor profunde si in cazul unei circulatii defectuoase. Cu ajutorul buricelor degetelor, freaca pielea, insa fara a o rani.

Un mic video de la L'oreal :




Alt video interesant




Noi avem tendinta sa camuflam eventualele imperfectiuni, sa actionam la exterior mai mult dar adevarata frumusete se obtine cu o stare interioara si mentala de pace si liniste care se va reflecta si inafara. Sper ca va este folositoare aceasta postare!


                         

                                            XoXo


7 comentarii:

Postare mai nouă Postare mai veche
Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...