8 iulie 2011

Cum scap eu de punctele negre



Eu sunt posesoarea unui ten mixt. Nu este un lucru bun nici unul rau; pe o parte persoanele care au tenul gras si mixt sunt mai fericite cand vine vorba de aparitia ridurilor decat o persoana cu tenul uscat dar pe alta parte ne confruntam cu cosuri uneori si punctele negre aparute de la sebuum-ul in exces. In apropierea acelei perioade a lunii, ma confrunt uneori cu mici cosuri dar cel mai mult ma deranjeaza aparitia punctelor negre pe nas. Mi se par foarte inestetice si thank god pentru ca imi apar doar in aceasta perioada.

De ce apar punctele negre?

Din cauza secretiei abundente de sebum porii se dilateaza treptat ajungand la aspectul cunoscut al punctelor negre. Acestea sunt de fapt terminatii ale glandelor sebacee care, in contact cu mediul exterior se oxideaza capatand acea culoare inchisa. Din acest motiv, punctele negre apar in special in zona T a fetei (barbie, nas, frunte) unde, aproape indiferent de tipul de ten, sebumul este secretat mult mai intens in comparatie cu alte portiuni.

Eu ma confrunt cu ele doar pe nas dar si-au gasit repede un inamic sub forma cremei pentru puncte nerge ClearSkin de la Avon.
Va sfatuiesc sa nu va luati dupa tot ce cititi prin diverse articole, de exemplu stoarcerea punctelor pentru ca acest proces necesita o foarte mare atentie pentru ca “excesul de zel” poate provoca leziuni la nivelul epidermei, mai ales daca ai un ten sensibil nu este indicat deloc ci sa te lasi pe mana unui profesionist care stie ce face. Daca te confrunti cu puncte negre in general, nu doar intr-o anumita perioada ca mine, atunci este indicat sa faci peeling de doua ori pe saptamana.



La inceput cand am cumparat crema, folosita in mod normal nu a dat asa mari rezultate dar acum procedez in alt fel. Incep cu o baie cu aburi in care adaug in general ce am prin casa (flori de plante sau chiar pliculete de ceai) si rezist ca o luptatoare timp de 10 minute, cu un prosop pe cap, ca sa fiu sigura ca toti aburii ajung spre fata mea. Este indicat chiar 15 minute sa stai, dar eu nu rezist mai mult de 10 minute. Dupa ce trece timpul , ma sterg cu prosopul usor si aplic crema de la Avon pe zonele cu probleme, pe care o las pe fata pana incepe sa ma stranga putin, nu mai mult de atat, dupa care ma clatesc cu apa calduta. De obicei repet operatiunea asta in 2 seri si nici vorba de puncte negre dupa.

                                   Sper ca v-a fost de folos !

                                                    XoXo

6 comentarii:

  1. super! pe mine ma ineaca aburul ala :))

    RăspundețiȘtergere
  2. ..pe caldura asta e o provocare sa faci :)) am facut acum o saptamana dar mai pe seara ca sa nu moor

    RăspundețiȘtergere
  3. ah, urasc aburii!!! dar la nevoie....

    RăspundețiȘtergere
  4. Bine zis la nevoie :d baba la frumusete sufera, asa zice mama mereu :)))

    RăspundețiȘtergere
  5. ma mir ca e buna crema de la Avon, pana acum am auzit numa lucruri negative despre gama Clearskin. Cred ca o sa`l incerc si eu daca il prind la vreo oferta :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Folosita in mod normal sa stii ca nu prea dadea, scapam doar de cateva. Dar cu baie de aburi si lamaie dupa merge de minune :D

    RăspundețiȘtergere

Postare mai nouă Postare mai veche
Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...