8 iunie 2011

Motivul 3 pentru care trebuie sa folosesti protectie solara



                                       Aloha fetelor !



  Motivul no.3 Pentru a preveni aparitia cancerului de piele


L-am pus al treilea motiv pentru ca ma ingrozeste numai gandul la asa ceva si nu am vrut sa va sperii prea tare din prima. In fond soarele are si beneficii pentru organismul nostru, doar atunci cand ne expunem la soare cu o protectie adecvata si pe o durata mai redusa. Totusi exista si partile rele despre care trebuie sa fim din ce in ce mai constienti. Cititi cu atentie !

 

Peste 90% din toate cazurile de cancer de piele apar pe o piele expusă la lumină. Faţa, gâtul, urechile, antebraţele şi mâinile sunt părţile cele mai comune unde apare cancerul de piele. Cele mai comune trei tipuri de cancer de piele sunt carcinomul bazocelular, carcinomul scuamocelular şi melanomul. (Informatie luata de pe http://www.solecrin.ro/ )

Niste cifre cu adevarat infricosatoare cae ne fac sa ne dam seama de cat de importanta este protectia solara pentru frumusetea pielii noastre cat si pentru sanatatea noastra in general.
Melanomul este un tip de cancer de piele şi are legătură directă cu expunerea la soare. Este o tumoare care se dezvoltă din celulele care intervin în colorarea pielii, celulele pigmentare. Pentru că prezintă un risc ridicat de metastazare, melanomul este cel mai periculos cancer de piele.

Însă oricine poate să dezvolte un melanom cutanat, dar riscul este mai mare dacă se îndeplineşte doar una din următoarele condiţii:
– tegument sensibil la soare: piele, ochi şi păr deschise la culoare;
– factori genetici: prezenţa a nu­me­roase aluniţe (peste 100); ante­ce­dente personale sau în familie de tu­mori cutanate;
– arsuri solare grave şi repetate, în special înaintea vârstei de 15 ani;
– obiceiul bronzării artificiale, la solar.

Deci daca te regasesti in conditiile de mai sus, atunci lasa incostienta la o parte si protejeaza-te mai mult ca o persoana cu tenul mai inchis sau fara prea multe alunite.
Important de stiut este ca razele UVA patrund si prin sticla ( fereastra de la birou sau geamul de la masina). Partea buna este ca daca reusesti sa te feresti de razele solare pe cat posibil si folosesti o crema de protectie cu factor minim 15 (dar ar trebui sa achizitionezi un produs cu Spf 20 ), atunci pielea ta nu va mai fi lipsita de aparare in fata ultravioletelor si implicit a cancerului de piele.

Nu cred ca este un efort prea mare sa aplici un spray/lotiune pentru protectie inainte de a iesi din casa si sa tii acest produs in geanta pentru a-l folosi ori de cate ori crezi ca ai nevoie pe parcursul zilei. Nu uita ca pielea ta iti va fi recunoscatoare pentru asta !

                      Protectia solara= O piele fericita !

                                                   XoXo





2 comentarii:

  1. curand produsele de protectie solara se vor gasi in toate magazinele, inclusiv in toiul iernii...ceea ce e foarte bine....avem nevoie de ele permanent.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da,a sa este, pana acum nu credeam ca este necesara protectia si iarna dar pentru tenul meu deschis este foarte necesara :):*

    RăspundețiȘtergere

Postare mai nouă Postare mai veche
Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...