4 mai 2011

Un film care te pune pe ganduri



Hey ! Sunt insomniaca rau de cateva zile, asa ca m-am pus pe vazut filme, sunt o distragere buna. Ma uitam pe imbd.ro la ce filme mai sunt in topul box office sau ceva mai nou, si judecand dupa nume, era sa pierd vizionarea unui film foarte interesant si anume The Adjustment Bureau (Gardienii destinului). Noroc ca am vazut pe alt site traducerea in romana si mi-a atras atentia, numele in engleza mi se parea ceva ciudat sau prea formal si nu eram in the mood pentru asa ceva...Tocmai ce s-a terminat si m-am pus repede pe scris, nu cumva sa-mi pierd ideile. A venit intr-un moment bun filmul asta..

Probabil ca sunteti curiosi sa aflati despre ce e vorba desi dupa traducerea romaneasca v-ati facut o mica idee, ei bine este un film care vorbeste de alegeri, daca ele sunt ale noastre sau suntem manipulati cumva de soarta si in ce masura exista liberul arbitrul si mai ales cati alegem sa-l folosim si sa deviem de la calea pe care suntem, care poate ni s-a impus sau a fost cea mai usoara de urmat. Nu este un alt film plicticos despre soarta si destin, pentru cei mai sceptici, chiar merita o sansa, poate o sa vedeti lucrurile din alta perspectiva.

 Plus, pentru fete, joaca frumuselul Matt Damon, personajul lui este un politician diferit si pe deasupra romantic, stiu poate povestea e putin umflata :)) dar e un film pana la urma. Personajul jucat de Matt Damon, David află că niste agenti sunt angajati de o agentie mai putin obisnuita – e vorba de Agentia Destinului, care arunca in lupta toate armele de care dispun pentru a-l împiedica pe David sa aleaga în viata alt drum decat cel care ii fusese predestinat, si mai ales ca femeia de care ii placea, nu facea parte din planul facut pentru el. Stiu ca poate acum nu intelegeti mare lucru, dar pe parcursul filmului nu veti avea timp nici de popcorn pentru ca  actiunea este una intensa.

Ce am inteles eu din film este ca asocierea facuta de ei prin Agentia Destinului, cu mana lui Dumnezeu este una foarte reala si controversata, intre destin si liberul arbitrul. Un alt lucru real care ne este prezentat in film este faptul ca putini indraznim sa deviem de la o ruta usoara, care ne face sa ne simtim in siguranta, si ne intrebam apoi daca am fi ales diferit, cum ar fi fost viata noastra. Foarte adevarat este si faptul ca atunci cand folosim liberul arbitrul, il folosim gresit pentru ca nu ascultam dorintele noastre ci actionam din impuls uneori.

"Confruntat cu piedici extrem de greu de trecut, David va trebui la un moment dat să aleagă: va accepta, oare, să renunţe la luptă şi să urmeze calea care îi fusese predestinată sau va risca totul pentru a învinge soarta şi pentru a rămâne împreună cu iubirea vieţii lui? "
Mai multe nu va mai spun, sper ca veti acorda o sansa filmului, in fond pierzi doar 1h si 38 de minute din viata ta.. Finalul este unul foare frumos, va asigur de pe acum.

Ei bine, ma duc sa butonez telecomanda pana cand voi adormi. Va pup !





                                                                                                XoXo

3 comentarii:

  1. M-ai facut curioasa! Il trec pe lista filmelor de vazut:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Mai sunt vreo 2 interesante, o sa scriu si despre ele. Sigur o sa-ti placa sunt convinsa, astept parerea ta dupa:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Emily Blunt a ramas la fel de falsa... Ideea filmului nu e una originala.. Filmul este o dezamagire totala pentru mine.

    RăspundețiȘtergere

Postare mai nouă Postare mai veche
Pagina de pornire
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...